top of page
1AdventureAcademy bild kille med yxa 1.png

ÅÄ - 2010

ÅRETS ÄVENTYR 2010 - NORDIC SUMMIT

Under lördagen den 14:e mars 2010 fick Rikard Johansson och Johan Malm från Stockholm ta emot stipendiet Årets Äventyr 2010 på Vildmarksmässan. Prisutdelare var äventyraren Ola Skinnarmo. Stipendiet på hela 40 000 kr ska oavkortat gå till deras planerade äventyr Nordic Summit. Projektet går ut på att bestiga de högsta bergstopparna i samliga nordiska länder.

– Till Norden räknar vi även Åland, Grönland och Färöarna. Den högsta toppen är Gunnbjörn på Grönland på 3 700 meter och den lägsta är Orrdalsklint på Åland på 132 meter, säger Rikard Johansson.

Juryns motivering löd:
"Projektet Nordic Summit kännetecknas av äventyrets grundtanke - att utmana och överträffa sig själv. Drömmen om att bestiga de åtta högsta bergen i respektive nordiskt land är en tanke som kittlar, utmanar och väcker äventyrslusten till liv. Denna variant på Seven Summits ger ett nordiskt alternativ som både känns utmanande och genomförbart för andra äventyrare att följa. För en sann äventyrsanda, en hög ambitionsnivå och med ett väl planerat projekt tillfaller stipendiet Årets Äventyr 2010 deltagarna Rikard Johansson och Johan Malm för deras projekt Nordic Summit."

Stipendiet Årets Äventyr delas ut för andra året. Syftet är att stötta en enskild person, familj eller ett team, att ge sig ut och uppleva äventyret som de alltid har drömt om.

bottom of page